Vegye fel Velünk a kapcsolatot

Szakértői tevékenységek

Korunkban bármilyen építmény, vagy épület megvalósításához elengedhetetlen a gondos tervezés, majd a kivitelezési munkák elvégzése.

Az építész tervezőnek az egyre szigorodó előírások, és az adott létesítményre vonatkozó megfelelő jogszabályi előírások alkalmazása miatt szüksége van a szakági tervezők összehangolt munkájára, őket a tervezési munkába be kell vonni.

Az adott jogszabályi előírások kivétel nélkül azért vannak, hogy a megálmodott építmény, vagy épület a használatra alkalmas és mindenki számára biztonságos legyen.

A szabályok be nem tartása, és figyelmen kívül hagyása adott estben sajnálatosan jelentős anyagi kárral, szélsőséges esetekben pedig akár a testi épség veszélyeztetésével, sérülésével járhat.

Az építmények, épületek biztonságos használatának lehetőségét a tűzvédelem területén az építész tűzvédelmi szakértők, tűzvédelmi tervezők tudják garantálni, abban az esetben, ha már a tervezési fázisban is részt vesznek. Munkájukkal segítik a létesítmények tűzvédelmi szempontból történő biztonságos tervezését/megépítést, valamint későbbi használatukat.

Az építész tűzvédelmi szakértők tevékenysége ideális esetben általában a tervezés során kezdődik tűzvédelmi tervdokumentáció készítésével, és egészen a kivitelezési munkák befejezéséig tart.

A tűzvédelmi tervezési tevékenység során meghatározzuk a létesítmény tűzvédelmi szempontból fontos és nélkülözhetetlen paramétereit, amit a többi szakági tervező, valamint az építész tervező a tervezési folyamatban felhasznál, beépíti a koncepciójába.
Az építési engedélyezési tervek sok esetben nem tartalmazzák azokat a részletmegoldásokat melyek a kivitelezéshez szükségesek, ezért az építész tűzvédelmi szakértő bevonása a kiviteli tervek készítése során is fontos.

Építész tűzvédelmi szakértőként tevékenységünk másik fontos része a tervezés mellett, a tűzvédelmi szakvélemények készítése. Ezt abban az esetben szoktuk javasolni, illetve a megbízóink akkor fordulnak hozzánk, ha esetlegesen olyan kérdésekben nem tudnak előrébb jutni, ami már valamilyen tűzvédelemmel összefüggésben fennálló probléma, kérdés merül fel, vagy egy esetleges későbbi beruházás lehetőségeit és követelményeit kell megvizsgálni tűzvédelmi szempontból.

Szakembereink vállalják az alábbi feladatok elvégzését

A TMMK mozaikszó már lassan közszájon forog az építőiparban jártas épületüzemeltetők, tulajdonosok körében. A Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyv elkészítésének szükségességét a vonatkozó tűzvédelmi jogszabály (OTSZ) írja elő. Konkrét meghatározásra került mely épületek használatbavételét követő 60 napon belül kell elkészíttetni, és külön egy több 10 oldalas Tűzvédelmi Műszaki Irányelv taglalja, hogy milyen tartalommal kell bírnia, hogyan kell kinéznie a kötelezően csatolni szükséges számos tűzvédelmi alaprajzot.

 

Kérje fel építész tűzvédelmi szakértőinket!

Fontos számunkra, hogy már a tervezési fázistól kezdődően segítsük az építészeket, hogy valóban olyan épületeket hozzanak létre, amelyek minden tekintetben megfelelnek a tűzbiztonsági előírásoknak, és hosszú távon is biztonságosan használhatók lesznek. Építész tűzvédelmi szakértőink komplex szolgáltatásaink keretében támogatják a tervezést, valamint szakvélemények készítésével segítik a tűzvédelmi problémák gyors és hatékony megoldását.

Szeretne profi szakembereket felkérni a tűzvédelmi tervezés feladatainak ellátásához? Összetett, a tűzvédelmi kérdések minden részletére kiterjedő szolgáltatásunk keretében biztosítjuk, hogy a tűzvédelmi szempontok a tervezés kezdeti szakaszától kezdve a kivitelezés egész folyamata során érvényesülni fog, így a későbbi használat, illetve a jövőbeni karbantartások során is garantálható a teljes biztonság.

Válassza Ön is építész tűzvédelmi szakértői szolgáltatásunkat, és érdeklődjön a részletekről elérhetőségeink egyikén!

Tűzvédelmi műszaki dokumentáció készítése építési, kivitelezési engedélyekhez

Tűzvédelmi szakvélemények készítése a tűzvédelemmel összefüggésben

Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyv elkészítése (TMMK)

a felsoroltakhoz kapcsolódó összes tűzvédelmi rajz elkészítését.

Hívjon minket most...