Vegye fel Velünk a kapcsolatot

Tűzvédelmi szolgáltatások

A TŰZVÉDELEM nevéből, valamint fogalommeghatározásából adódóan magába foglalja a tűzesetek megelőzésére tett intézkedéseket (legyen az bármilyen: tervezői, kivitelezői, felhasználói), a tűzoltási feladatok ellátását, a tűzvizsgálatot, valamint ezek feltételeinek a biztosítását.

A megelőző tűzvédelem legfőbb feladata, mondhatni küldetése, hogy ne teremtsünk és ne alakulhasson ki olyan helyzet , hogy a tűzvédelmi berendezésekre, felszerelésekre, eszközökre szükség legyen, és használni kelljen.

A tűzvédelem mindenki érdeke, és a közhiedelemmel ellentétben mindenkinek vannak kötelezettségei kisebb-nagyobb mértékben, legyenek azok – magánszemélyek, vállalkozások, cégek, vállalatok, társasházak, stb.

A vállalkozások, intézmények túlnyomó többségének nincs szüksége főállású tűzvédelmi szakember foglalkoztatására. a jogszabályok egyértelműsítik, melyek azok a gazdasági tevékenységek amelyek folytatása során előírt tűzvédelmi végzettségű szakembert kell bevonni a tűzvédelmi feladatok ellátása során.
Ezekről a feladatokról szolgáltatás igénybevételével is gondoskodhatnak, a munkavégzés veszélyességétől, a munkavállalók létszámától függően eseti vagy folyamatos megbízási szerződéssel.

Kollégáinknak felsőfokú szakirányú képzettségük (tűzvédelmi mérnökök, építész tűzvédelmi szakértő) van, ebből adódóan tűzvédelmi megbízotti tevékenységet minden körben el tudjuk látni, hívjuk azt tűzvédelmi referensnek, -megbízottnak, -szolgáltatónak, vagy akár -előadónak.

Tűzvédelmi törvény kimondja, a munkáltató köteles gondoskodni róla, hogy a munkavállalói (ide tartozik mindenki, aki ott munkát végez, legyen az szülő, gyerek, rokon, stb.) évenkénti tűzvédelmi oktatását megkapja.

Köteles gondoskodni arról, hogy a munkavállalói mielőtt munkájukat, tevékenységüket megkezdik, az azzal kapcsolatos tűzvédelmi ismereteket elsajátítsák, a tűz esetén végzendő feladataikat megismerjék és megértsék. Ez az újbelépők tűzvédelmi oktatása.

A felülvizsgálatoknak szigorú rendjük, és feltételrendszerük van kidolgozva, jogszabályokba, szabványokba, előírásokba ágyazva.

Amennyiben ezeket nem szeretné egyesével tanulmányozni vagy nem biztos benne mit kell tennie, és mikor, keressen Bennünket az elérhetőségeink valamelyikén, mert vállaljuk:

  • tűzoltókészülék beszerzését, karbantartását
  • tűzcsapok és fali tűzcsapok felülvizsgálatát, vízhozammérését, kifolyási hozammérését
  • tüzivízmedence gépészeti tartozékainak kiépítését (szívócsonk, és vezeték kiépítése)
  • tűzgátló ajtók beépítését, felülvizsgálatát
  • tűzgátló lezárások kivitelezését
  • természetes hő- és füstelvezetés felülvizsgálatát, karbantartását (RWA ablakok)

Tűzvédelmi szolgáltatások összességében:

Tűzvédelmi megbízotti tevékenység

Tűzvédelmi szabályzat készítése

Tűzriadóterv készítése

Társasházak Tűzvédelmi Házirendjének kidolgozását

Oktatás

Oktatási tematika összeállítása

Vállalkozások, létesítmények tűzvédelmi átvilágítása, állapotfelmérése, auditálása

Tűzvédelmi felülvizsgálatok, karbantartások*

* tűzoltó készülék karbantartás, fali tűzcsap felülvizsgálat, tűzgátló ajtó felülvizsgálat, természetes hő- és füstelvezetés, tűzgátló lezárások, tömítések

Hívjon minket most...